Kontaktuppgifter Mickels

Bokningsförfrågan;  info@mickels.nu

Onlinebokning: MICKELS TURISTGÅRD | DESTINATION GOTLAND

Adress; När Mickels 603, 623 48 STÅNGA

Tel; +46 739858644

Bankgiro; 5164-1645 

Swish; 1230017640

Hitta till oss

Är det långt från Visby? På Gotland är det egentligen aldrig långt till någonting. Det är ca 58 km till Visby och tar ca 50-60minuter med bil. Se karta nedan.

Om oss och gården

Vi som äger När Mickels "Turistgård" sedan 2017 är Stefan och Karin. Vi har gården som sommarbostad för familjen och hyr samtidigt ut lediga boenden. För närvarande har vi permanent boende i Stockholm där vi också arbetar, men planer finns på att vistas mer och mer på Gotland. På gården finns också vår hund Zacke som är en flatcoated retriver. 

Vi fastnade för Gotland för drygt tio år sedan när vi hyrde semesterbostad. Något är senare köpte vi en enkel liten sommarstuga strax söder om När och nu är vi alltså på Mickels. Se upp, Gotland har en magisk dragningskraft!

Välkommen att bo någon vecka hos oss på Mickels.


Området

Östra Gotland och När har en fantastisk natur och ett vackert kulturlandskap. Att besöka Närsholmen eller området vid Nabben eller Djaupby är en upplevelse. Vissa delar kan nästan förväxlas med Afrikas savanner och havet är ständigt närvarande. Här passar det utmärkt att cykla och vandra! På östra Gotland finns många fina badstränder och ett rikt kulturliv att upptäcka. Gården ligger på "landet" granne med bondgårdar där det finns kor, lamm och hästar. Det innebär att det finns flugor och småkryp och att det kan "dofta som på landet".  I När (byn) finns cykeluthyrning och padel- och tennisbanor att hyra.

Handla - Äta - Dricka

Handlar gör du närmast i När (1,5 km) där det finns en liten ICA-butik. Gårdsbutiker med potatis, ägg,  grönsaker och lammkött finns i närheten. I När finns också ett bageri och café  BAGERI BOSARVE |.  I Stånga (15 km)finns en större affär och i Hemse (20 km) en stor ICA-butik och all service du behöver, som t.ex. apotek, vårdcentral och systembolag.

I Närshamn (3 km) finns fiskbutik/rökeri och restaurang (Närshamns Rökeri | När | Facebook)

Vid När Golfklubb som ligger granne med Mickels finns café och lunchrestaurang/pizza. I grannbyn Burs hittar du Bykrogen och Bistro Burs.  Flera restauranger finns också i  t.ex. i Ljugarn, Ronehamn och Hemse. Missa inte Creperiet i Hablingbo!

Mer information om utbudet hittar du här:  Mat och dryck på Södra Gotland - Gotlands officiella inspirationssida

Bada

Herta havsbad är en underbar, långgrund sandstrand på cykelavstånd från gården, ca 7 km.  Här hitta du också Hertakiosken | Facebook

En favorit är även Närs havsbad 3 km från gården  som har en långgrund sandstrand med utsikt över naturreservatet Närsholmen. Ljugarn med fantastisk sandstrand, restauranger, raukområde m.m. ligger 17 km från Mickels.

Vandra / Cykla

Ett promenad eller cykeltur till Närsholmens storslagna natur är ett måste. Kulturstig Linnes fotspår startar vid Närs kyrka, ca 1,5 km från Mickels. Djaupdy gamla fiskeläge ligger på joggingavstånd. Cyklar (begränsat antal) finns att låna kostnadsfritt hos oss.

Golf

Mickels ligger bara ca 500m från Närs golfbana. Banan är en 18-håls naturbana i öppen terräng med inslag av skog. En bana i fin Gotlandsnatur nära havet. Marken är platt och lättgången. Hundar är tillåtna på banan. I anslutning till banan ligger också en restaurang och golfshop. Mer information hittar du här:  Spela golf på Gotlands mest gotländska golfbana - När Golfklubb (nargk.se)

Gumbalde Golfbana ligger ca. 10 km bort. Det är också en 18-hålsbana i vacker gotlandsnatur där man kan spela från april till november.  Ljugarns 9-hålsbana i närbelägna Ljugarn . En liten men variationsrik skogsbana som du inte bör missa när du är iområdet!

Utflyktstips i närheten

Granne med Mickels hittar du Gotlandsgårdens konfektyr där det finns café och försäljning av bl.a. chokladpraliner. På kort avstånd hittar du också Ljugarn, Katthammarsvik, Närsholmen, Närshamn och Djaupby fiskeläge.  Vid Gangvide Farm någon kilometer bort kan du bl.a. hyra kanot och paddla på idylliska Närsån. Gangvidefarm - Spännande boende på landet

Mer information om södra Gotlandhittar du här:  Upptäck södra Gotland - Gotlands officiella inspirationssida

På Mickels

   På gårdsplanen finns utrymme för lek och spel som t.ex. kubb, krocket, badminton och fotboll. Flera spel, rack och bollar finns att låna. Vi har också ett pingisbord inomhus. För de minsta finns en sandlåda och några gungor på gårdsplanen. I När finns tennis- och padelbana som kan hyras per timme.

Användbara länkar

När (nar.se)

Besöka & uppleva - Gotlands officiella inspirationssida

Nyheter - Turistinformation - Gotland Just n

Mickels Turistgård | Destination Gotland