Kontaktuppgifter Mickels

Bokningsförfrågan skickar du till;  info@mickels.nu eller på telefon; 070 373 14 34.

Adress; När Mickels 603, 623 48 STÅNGA

Tel; +46 703731434

Bankgiro; 5164-1645

Swish; 1230017640

Hitta till oss

Är det långt från Visby? På Gotland är det egentligen aldrig långt till någonting. Det är ca 58 km till Visby och tar ca 50-60minuter med bil. Se karta nedan.

Om oss och gården

Vi som äger När Mickels "turistgård" sedan mars 2017 är Stefan och Karin. Vi har gården som sommarbostad för familjen och hyr samtidigt ut lediga boenden. För närvarande har vi permanent boende i Stockholm där vi också arbetar, men planer finns på att vistas mer och mer på Gotland. På sikt kanske också med några lamm och höns? 

Vi fastnade för Gotland för ungefär fem år sedan när vi hyrde semesterbostad. Något är senare köpte vi en enkel liten sommarstuga strax söder om När och nu är vi alltså på Mickels. Se upp, Gotland har en magisk dragningskraft !

Välkommen att bo någon vecka hos oss på Mickels!


Området

Östra Gotland och När har en fantastisk natur och ett vackert kulturlandskap. Att besöka Närsholmen eller området vid Nabben eller Djaupby är en upplevelse. Vissa delar kan nästan förväxlas med Afrikas savanner och havet är ständigt närvarande. Här passar det utmärkt att cykla och vandra! På östra Gotland finns många fina badstränder och ett rikt kulturliv att upptäcka. Gården ligger på "landet" granne med bondgårdar där det finns kor, lamm och hästar. Det innebär att det ibland också kan "dofta som på landet". 

Handla - Äta - Dricka

Handlar gör du närmast i När (1,5 km) där det finns en liten ICA-butik. Gårdsbutiker med potatis, ägg,  grönsaker och lammkött finns i närheten. I När finns också ett bageri. I Stånga (15 km)finns en större affär och i Hemse (20 km) en stor ICA-butik och all service du behöver, som t.ex. apotek, vårdcentral och systembolag. I Närshamn (3 km) finns fiskbutik och rökeri. Vid När Golfklubb som ligger granne med Mickels finns café och lunchrestaurang/pizza. Någon kilometer bort finns också Gangvide Farm som har frukostbuffé och picnicpaket. Flera restauranger finns också i  t.ex. i Ljugarn, Ronehamn och Hemse. Missa inte Creperiet i Hablingbo!

Bada

Herta havsbad är en underbar, långgrund sandstrand på cykelavstånd från gården, ca 7 km.  En favorit är även Närs havsbad 3 km från gården  som har en långgrund sandstrand med utsikt över naturreservatet Närsholmen. Ljugarn med fantastisk sandstrand, restauranger, raukområde m.m. ligger 17 km från Mickels.

Vandra / Cykla

Ett promenad eller cykeltur till Närsholmens storslagna natur är ett måste. Kulturstig Linnes fotspår startar vid Närs kyrka, ca 1,5 km från Mickels. Djaupdy gamla fiskeläge ligger på joggingavstånd. Cyklar (begränsat antal)finns att låna kostnadsfritt.

Golf

Mickels ligger bara ca 500 m ! från Närs golfbana. Banan är en 18-håls naturbana i öppen terräng med inslag av skog. En "skotsk hedbana" i fin Gotlandsnatur nära havet. Marken är platt och lättgången. Hundar är tillåtna på banan. De sex ursprungliga hålen, "Hästhagen", är särskilt uppskattade. Korta, men väldigt trixiga! I anslutning ligger också en restaurang och golfshop.

Gumbalde Golfbana ligger ca. 10 km bort. Det är också en 18-hålsbana i vacker gotlandsnatur där man kan spela från april till november.

Ljugarns 9-hålsbana Närbelägna Ljugarn . En liten men variationsrik skogsbana som du inte bör missa när du är i området!

Utflyktstips i närheten

Granne med Mickels hittar du Gotlandsgårdens konfektyr där det finns café och försäljning av bl.a. chokladpraliner. På kort avstånd hittar du också Ljugarn, Katthammarsvik, Närsholmen, Närshamn och Djaupby fiskeläge.  Vid Gangvide Farm någon kilometer bort kan du bl.a. hyra kanot och paddla på idylliska Närsån. 

På Mickels

   På gårdsplanen finns utrymme för lek och spel som t.ex. kubb, krocket, badminton och fotboll. Flera spel, rack och bollar finns att låna. Vi har också ett pingisbord inomhus. För de minsta finns också en sandlåda och några gungor på gårdsplanen. 

Användbara hemsidor

www.nar.se

www.alltomgotland.se

www.gotland.net